header achtergrond

Algemene informatie

Groenmarkt 1

Contactinformatie

Hulpaanbod

Digisterker

Huurtoeslag, belastingaangifte of een adreswijziging; de overheid wil dat je steeds meer zaken via internet regelt. Tijdens deze cursus leer je hoe dat moet. Je leert bijvoorbeeld ook hoe jij veilig je DigiD kunt gebruiken.

Digitaal Inloopspreekuur

Voor al je vragen over je mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet. Wij helpen je ook met het gebruik van de Bibliotheek-apps. Je kunt gewoon binnen lopen en hoeft geen lid te zijn.

Taalpunt

Wil je beter worden in Nederlands? Dan is het Taalpunt jouw ideale startpunt. Je krijgt uitleg over het aanbod. We geven advies welke cursus of opleiding het beste bij je past.

Informatiepunt Digitale Overheid

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kom langs! We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Workshop Videobellen via Team

Beeldbellen kan via verschillende programma’s. Wij leggen u uit hoe u kunt videobellen via TEAMS. Microsoft Teams werkt op laptops, desktop PC’s, smartphones en tablets en op vrijwel elk besturingssysteem.

Leesgroep NT2

Samen hardop verschillende teksten lezen. Zo oefenen je de uitspraak en klanken van de Nederlandse taal.

Klik & Tik GEANNULEERD

Een gratis 6-delige cursus waarin je leert werken met de computer en het internet. Word, social media, zoeken op internet en e-mails versturen: het komt allemaal aan bod. Je werkt in eigen tempo en vragen stellen mag altijd. Geschikt voor beginners van alle leeftijden.

Taalcafé

Tijdens het Taalcafé oefen je met Nederlands spreken. Samen bespreek je verschillende onderwerpen, zodat je de Nederlandse taal nóg beter kunt begrijpen. Het Taalcafé biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen en met elkaar ervaringen te delen.

Taaloefengroep Lezen voor NT2 GEANNULEERD

Oefenen met Nederlands lezen op jouw eigen niveau

Nederlandse lessen NT1 GEANNULEERD

Nederlandse lessen voor anderstaligen en voor iedereen die hier behoefte aan heeft

Nederlandse lessen NT2 GEANNULEERD

Nederlands oefenen voor anderstaligen en iedereen die hier behoefte aan heeft; aanpassen uitvoering door Huis van de Waard

Hoe werkt WhatsApp?

Berichtjes sturen via WhatsApp op je telefoon, je ziet het overal. Maar hoe werkt deze app eigenlijk en wat kun je er allemaal mee? Doe mee aan deze workshop en leer op een eenvoudige manier hoe WhatsApp werkt

Inloopspreekuur Humanitas GEANNULEERD

Dit spreekuur is voor vragen over het op orde brengen en houden van uw persoonlijke administratie. De begeleiding is individueel en aan huis. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De hulp is gratis.

On­li­ne Ne­der­lands oe­fe­nen 1-op-1 be­ge­lei­ding GEANNULEERD

Wil jij graag online Nederlands oefenen? Dat kan! Samen met een taalvrijwilliger krijg jij 1-op-1 begeleiding en oefen je Nederlands op de computer.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod